Ledande hårdvaruutvecklare inom industrin

Vill du jobba med utveckling av hårdvara som konsult hos våra kundföretag i Mälardalen. På Mektig Technology Group ser vi till att du får ett uppdrag som passar dig med din erfarenhet och personlighet, vi matchar kundens och dina behov på riktigt! Kom med på vår expansionsresa och jobba på ett företag med medarbetare som har hög kompetens och lång erfarenhet inom sitt kompetensområde.

 

Mektig™ Technology Group AB är ett tekniskt konsult- och produktutvecklingsbolag. Vår affärsidé är att erbjuda hög kompetens inom teknikutveckling och projektledning. Därigenom hjälper vi våra kunder att öka sin konkurrenskraft och lönsamhet genom stöd i utvecklingsprocesser, i hela eller delar av produktutvecklingskedjan och genom hela produktlivscykeln. Våra erfarna och kompetenta medarbetare präglas av ledord som ledning, kreativitet, kunskap och respekt. Genom att arbeta med egna produkter vid sidan om den tekniska konsultingen utvecklar vi kontinuerligt vår kreativitet och innovationsförmåga.

 

Vi är idag inne i ett expansivt skede och söker Ledande hårdvaruutvecklare för anställning.

Vi bedriver arbete med kundprojekt på plats hos våra kunder. Vårt arbetsområde är Västra och Östra Mälardalen med orter som bl.a. Eskilstuna, Västerås, Södertälje och Stockholm. Våra kontor är placerade i centrala Eskilstuna respektive centrala Västerås.

 

Om tjänsten:

Som hårdvaruutvecklare ansvarar du för att leda hårdvaruutvecklingen och säkerställer att den möter kravställning med avseende på hårdvarudesign, krav och funktionsverifiering. Förutom att uppfylla funktionskraven ska icke-funktionella krav såsom kostnad, kvalitet, verifierings- och tidsmål uppfyllas.

Du arbetar övergripande med ansvar för utvecklingen av hårdvaran samtidigt som du också självständigt utför olika delar. Du planerar, leder, genomför och samordnar aktiviteterna i teamet.

Du leder teamet, genomför analyser och ger rekommendationer på vägval baserade på ingenjörs- och affärsmässiga överväganden som möter interna- och externa krav.

 

Ditt ansvarsområde:

 • Leda och driva hårdvaruutvecklingen
 • Prioritera aktiviteter tillsammans med övergripande affärs- och leveransansvariga
 • Leda det agila hårdvaruteamet genom scrum-planering och scrum-möten
 • Säkerställ att hårdvaruteamet når sina målsättningar
 • Kommunikation och avrapportering i projektmöten, sprint-reviews och ledningsgrupp

 

Din roll:

 • Ansvarig för hårdvaruutvecklingen
 • Huvudkontaktperson till underleverantörer och/eller partners.
 • Planerar och leder hårdvaruutvecklingsprojektet i en internationell organisation med fokus på hårdvara, firmware, programvara, test, supply chain, EMS, kvalitet och produktion
 • Bidrar till att systemintegrations-, EMC-, elsäkerhets-, typtest-, och NPI- (New Product Introduction) aktiviteter går i mål
 • Underhåller befintliga hårdvarumoduler (kostnadsbesparingar, EOL, produktionssupport)
 • Rapporterar status för projektet regelbundet

 

Utbildning och erfarenhet:

Du är en naturlig ledare med mångårig erfarenhet av att arbeta som hårdvaruutvecklare inom industrin. Du är väl förtrogen med den agila verktygslådan, där uttryck som scrum, burndown-rate och backlog är välkända för dig.

 

Akademiskt är du Högskoleingenjör eller Civilingenjör med inriktning på Elektronik, Mekatronik, Teknisk fysik eller motsvarande.

Du är van av att driva projekt i en internationell miljö och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

 

Personliga egenskaper:

Du är en naturlig ledare och problemlösare som gillar att möta nya utmaningar. Du har en förmåga att hantera avvikelser samtidigt som du håller fokus och når den överenskomna målsättningen.

Du är kreativ, strukturerad, initiativrik och drivande.

Du arbetar proaktivt med en prestigelös framtoning.

 

Placeringsort och villkor

 • Placeringsort är Eskilstuna, Västerås eller Stockholm
 • Arbetet sker till stor del på plats hos kund
 • Vissa delar kan vara möjliga att utföra på distans; hemifrån eller på ett av våra kontor
 • Kollektivavtal IT Almega

 

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med goda möjligheter till utveckling i ett expansivt företag. Vi har konkurrenskraftiga anställningsvillkor och trevliga kollegor med stark framtidstro. Vi har stort fokus på våra medarbetare och är noga med hälsa och arbetsmiljö samt att det ska vara trivsamt och kul på jobbet.

 

Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och genomför utbildningar och seminarier tillsammans.

 

Ansökan:
Skicka in din ansökan, inklusive CV och Personligt brev, till rekrytering@mektig.se. Ansök redan i dag då tjänsten tillsättas så fort som vi hittar rätt person.

Ansökan

  Personlig integritet och dataskydd på Mektig™ Technology Group AB
  Vi följer Dataskyddsförordningen (GDPR) som gäller i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Genom din ansökan och/eller din korrespondens med oss ger du ditt samtycke till att vi lagrar all korrespondens och de uppgifter du lämnat till oss elektronisk (personuppgifter, cv, referenser) på vår server.
  Vi hanterar dina uppgifter med hög integritet och lämnar inte dina uppgifter vidare i något sammanhang utan ditt samtycke.