Jonne K Mektig

Jonne Kivinen

Jonne är högskoleingenjör med inriktning på Mekatronik från Mälardalens Högskola. Han är certifierad kravingenjör (REQB), och har arbetat med systemutveckling, systemarkitektur och systemmodellering. Under hans 10-åriga erfarenhet har han utvecklat en god förmåga att analysera produktrisker och arbeta både övergripande och detaljerat med riskanalyser.

Han kommer närmast från en roll inom systemutveckling för Hardware in the loop (HIL) -rigg samt dess hårdvara med tillhörande felsökning.

Tidigare arbetade han som systemingenjör inom utveckling av anläggningsmaskiner med kravhantering, systemmodellering av elektriska system samt nedbrytning av maskinen i krav- och modelleringsverktyg.

Han har också haft rollen kravingenjör där han arbetade med krav inom flera områden som produktvård, underhåll, nya funktionskoncept och rapid prototyping.

Han har också erfarenhet av arbete med konfigurationshantering/Configuration Management och Change Management.

Bland hans tidiga erfarenhet som testingenjör arbetade han med test- och utveckling av testprogram för elektiska enheter och tillverkade kretskort.

”Jag drivs av att utveckla ny funktionalitet genom att ta fram krav utifrån ett behov, bryta ner dem, implementera och till slut verifiera och validera funktionen.

Jag trivs i en roll där jag får vara spindeln i nätet: träffa intressenter, både interna och externa, och komma fram till lösningar tillsammans för bästa möjliga resultat.”