Test- och verifieringsingenjör

Vill du arbeta som konsult inom test- och verifiering hos våra kunder i Mälardalen. På Mektig Technology Group ser vi till att du får ett uppdrag som passar dig med din erfarenhet och personlighet, vi matchar kundens och dina behov på riktigt! Kom och jobba på ett företag med medarbetare som har hög kompetens och lång erfarenhet inom sitt kompetensområde.

Mektig™ Technology Group AB är ett tekniskt konsultbolag. Vår affärsidé är att erbjuda hög kompetens inom teknikutveckling och projektledning. Därigenom hjälper vi våra kunder att öka sin konkurrenskraft och lönsamhet genom stöd i utvecklingsprocesser, i hela eller delar av produktutvecklingskedjan och genom hela produktlivscykeln. Våra erfarna och kompetenta medarbetare präglas av ledord som ledning, kreativitet, kunskap och respekt. Genom att också arbeta med egna idéer och produkter vid sidan om den tekniska konsultingen utvecklar vi kontinuerligt vår kreativitet och innovationsförmåga.

Vi är idag inne i ett expansivt skede och söker Test- och verifieringsingenjör för anställning.

Vi bedriver arbete med kundprojekt på plats hos våra kunder. Vårt arbetsområde är Västra och Östra Mälardalen med orter som bl.a. Södertälje, Stockholm, Eskilstuna och Västerås. Våra kontor är placerade i centrala Eskilstuna respektive centrala Västerås med filial i Stockholm.

Om tjänsten:

Som Test- och verifieringsingenjör är du ansvarig för verifiering av ett eller flera delsystem, ett komplett system eller en hel produkt. Detta innebär kunskap och förståelse för krav, omsättning av krav till verifieringsmetoder för att säkerställa kravuppfyllnad, testmetoder, genomförande av provning, analys av resultat, presentation, dokumentation, rapportskrivning och rekommendation av korrigerande åtgärder.

Test sker många gånger i riggmiljö varför erfarenhet av riggprovning är viktig samtidigt som det i ett efterföljande steg kan handla om att testa i applikation.

Inför test- och verifieringen handlar en delmängd av arbetsuppgifterna om kvalitetssäkring genom testplanering, resurs- och riggallokering, säkerställan av material och rätt testobjekt samt ingående data.

Du bidrar från tidiga faser genom hela utvecklingskedjan. I tidiga faser säkerställer du att verifiering av kraven är möjlig. Du formulerar en testspecifikation och genomför sedan utvecklingsverifiering tills tillräcklig hög mognadsgrad är uppnådd. I slutfasen lägger du fokus på validering av systemet eller produkten.

I rollen ingår också metodutveckling och en säkerställan om att test sker säkert, kvalitetssäkrat, effektivt med tillförlitligt resultat.

Arbetet sker till stor del på plats hos kund. Vissa delar kan vara möjliga att utföra på distans; hemifrån eller på ett av våra kontor.

Erfarenhet:

Du har flera års erfarenhet av att arbeta som test- och verifieringsingenjör inom något eller flera av följande områden:

 • Mekanisk riggprovning
 • System och mjukvara
 • Hårdvara och elektronik

Som Test- och verifieringsingenjör är du:

 • van att formulera testspecifikation och testfall för verifiering av funktioner, system- och produktkrav
 • van att genomföra test- och verifiering
 • van att dokumentera och presentera testresultat
 • väl förtrogen med mätsystem, signalbehandling, mätdatahantering och metodutveckling inom provning
 • analytisk, kreativ, strukturerad, prestigelös och initiativrik
 • Tekniskt skicklig
 • duktig på att samarbeta och kommunicera mot olika enheter och funktioner
 • bra på att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Utbildning:

Akademiskt är du Civilingenjör eller Högskoleingenjör inom maskinteknik, mekatronik, elektronik, datavetenskap, teknisk fysik eller motsvarande.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanade arbete med goda möjligheter till utveckling i ett expansivt företag. Vi har konkurrenskraftiga anställningsvillkor och trevliga kollegor med stark framtidstro. Vi har stort fokus på våra medarbetare och är noggranna med hälsa, arbetsmiljö samt att det skall vara trivsamt och kul på arbetet. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och genomför även utbildningar och seminarier tillsammans.

Mektig Technology Group har kollektivavtal.

Skicka in din ansökan:

Skicka in din ansökan till rekrytering@mektig.se. Urval sker löpande, Notera att tillsättning sker så fort som vi hittar rätt kandidat så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansökan

  Personlig integritet och dataskydd på Mektig™ Technology Group AB
  Vi följer Dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan och/eller din korrespondens med oss ger du ditt samtycke till att vi lagrar all korrespondens och de uppgifter du lämnat till oss elektronisk (personuppgifter, cv, referenser) på vår server.
  Vi hanterar dina uppgifter med hög integritet och lämnar inte dina uppgifter vidare i något sammanhang utan ditt samtycke.